Museus de Tarragona, Mataró, Guissona i una estudiant de la UOC reben els premis Auriga

La revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació de la tradició clàssica a Catalunya, ha lliurat aquest dilluns dia 11 de març al vespre, els seus premis anuals. L’acte, que s’ha celebrat a la Universitat de Barcelona, ha estat presidit per Carles Duarte, president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca), i la directora de la revista Auriga, Montserrat Tudela. En el decurs de l’acte, el Dr. Carles Miralles i Solà ha fet una dissertació sobre “Les dones del mite o tragèdia i comèdia a Salvador Espriu”, amb la qual cosa l'Auriga s’ha volgut afegir a la commemoració de l’Any Espriu.

Lliurament dels XX Premis AURIGA
Acte de lliurament de la XX edició dels premis Auriga.

Els guardons lliurats han estat els següents:

El Premi Musa, d’exposicions permanents sobre el món antic, ha estat concedit al Museu de Guissona Eduard Camps, per la nova museïtzació del Parc Arqueològic de la Ciutat Romana de Iesso.

El Premi Musa, d’exposicions temporals sobre el món antic, ha estat concedit, ex aequo, a les exposicions “Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orleáns” del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, i a l’exposició “Vila romana de Torre Llauder. De re ruustica Iluronensium”, del Museu de Mataró.

El Premi Núria Tudela i Penya, adreçat a estudiants, al qual poden optar treballs d’ensenyament secundari i universitari relacionats amb qualsevol aspecte del món clàssic, ha estat concedit a Mònica Flores Mateo, estudiant del Grau d’Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya, pel seu bloc “El teixit de Penèlope”, tutoritzat per la professora Mònica Miró Vinaixa.