La revista Auriga guardonada amb el Premi APPEC 2010 per les sis edicions del Fòrum Auriga

El dia 2 de febrer de 2011, la revista Auriga va rebre el Premi APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), en la seva XII convocatòria, per les sis edicions del Fòrum Auriga, l’única trobada interdisciplinar dels professionals del món clàssic dels Països Catalans.

L'acte es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona amb l'assistència d'un gran nombre d’editors i diverses personalitats del món de la política, la cultura i la comunicació. La cerimònia de lliurament va ser conduïda pel periodista Xavier Grasset i presidida per Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i per Lluís Gendrau, president de l’APPEC.

El Fòrum Auriga va sorgir amb la voluntat de potenciar i donar a conèixer la llarga tradició humanística cohesionada al voltant del saber clàssic, estructurat des de la història, l’arqueologia, el pensament, la filologia, el pensament polític, l’arxivística, la literatura, etc. un corrent de pensament que ha nodrit la nostra cultura i ens ha configurat com a poble.

Les sis edicions dels fòrums Auriga s’han celebrat en el marc de la Capital de la Cultura Catalana. Específicament a Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i enguany se celebrarà al Principat d’Andorra.

El Fòrum Auriga ha esdevingut el marc de referència per divulgar les pròpies línies de treball entre el col.lectiu i també un espai de reflexió i debat de noves propostes.

Montserrat Tudela, directora d’Auriga, en recollir el guardó, acompanyada de l’equip de la revista, va declarar que “l’èxit dels fòrums Auriga han estat les persones i institucions del sector que han volgut participar en aquesta trobada que ha esdevingut un espai de reflexió i debat de noves propostes”.

 

Premi APECC